Turneringsreglement - DM Showdance

Turneringsreglement

TURNERINGSREGLEMENT FOR DM SHOWDANCE

Hvem kan danse?

 • ALLE showdancehold i hele Danmark
 • Et hold består af minimum 5 deltagere (intet max. antal).
 • Turneringen er for ALLE niveauer
  • Debutantrækken
  • Talentrækken
  • Konkurrencerækken
 • En danser må gerne stille op med flere hold, men der betales turneringsgebyr for hvert hold personen danser på. 

 
Hvilken række skal mit hold stille op i ?

DEBUTANTRÆKKEN
Niveau:
Debutantrækken er for alle de hold, som på den enkelte danseskoles program, er kategoriseret som værende et begynder og/eller let øvede hold. Dvs. dansere med ingen eller kun lidt danseerfaring.

Kulisser/rekvisitter: I Debutantrækken er det ikke tilladt at medbringe kulisser. Dvs. alt der bliver anbragt på scenen, som ikke indgår i koreografien - dette gælder også kulisser på hjul, (selvom de bruges aktivt), kasser til at stå på, gardiner til en entré mv.
Ligeledes er rekvisitter kun tilladt i mindre grad, og skal være noget som danserne kan holde med een hånd og danse med - feks. en hat, en paraply, en tryllestav el.lign.. Dvs. større ting som der skal mere end een person til at flytte rundt med, er altså ikke tilladt. (Er du i tvivl ang. dit holds rekvisitter, så kontakt os endelig).

Tema: Der er ikke krav om et tema i dansen, når man stiller op i Debutantrækken.

Påklædning: Fri påklædning. Dog er det ikke tilladt at have kostumeskift i Debutantrækken. Det er ej heller tilladt at benytte klubnavn/logo eller danseskolenavn/logo på tøjet. Holdnavnet må dog gerne stå på tøjet.


TALENTRÆKKEN
Niveau:
Talentrækken er for alle de hold, som på den enkelte danseskoles program, er kategoriseret som værende et øvede og/eller meget øvede hold. Dvs. dansere med nogen eller meget erfaring.

Kulisser/rekvisitter: I talentrækken må der gerne medbringes kulisser og rekvisitter - bemærk dog at det ikke er et krav at et hold gør brug af hverken kulisser eller rekvisitter.

Tema: Der er ikke krav om et tema i dansen, når man stiller op i Talenttrækken.

Påklædning: 
Fri påklædning. Det er dog ej tilladt at benytte klubnavn/logo eller danseskolenavn/logo på tøjet. Holdnavnet må gerne stå på tøjet.


KONKURRENCERÆKKEN

Niveau: Konkurrencerækken er for alle de hold, som på den enkelte danseskoles program, er kategoriseret som et konkurrencehold eller et udtaget hold. Dvs. et hold man ikke kan tilmelde sig på normal vis, men hvor danserne er valgt ud feks. i forbindelse med en audition, eller ved at være håndplukket af holdets træner eller danseskolens ledelse. Her er altså tale om dansehold, som er vant til at danse turneringer og som træner målrettet med henblik på konkurrencer.

Kulisser/rekvisitter: I konkurrencerækken må der gerne medbringes kulisser og rekvisitter - bemærk dog at det
ikke er et krav at et hold gør brug af hverken kulisser eller rekvisitter.

Tema: Tema er et krav når man stiller op i Konkurrencerækken. Det kan enten være en fortællende historie, et emne eller feks. et tema fra en film. Tøj, make-up, rekvisitter og kulisser kan ligeledes være med til at understøtte temaet.

Påklædning:
 
Fri påklædning. Det er dog ej tilladt at benytte klubnavn/logo eller danseskolenavn/logo på tøjet. Holdnavnet må gerne stå på tøjet.


Hvor gammel skal man være ?

(Aldersinddelingen er gældende for turneringerne i 2023)

 • MINIBØRN årgang 2013 eller yngre (2 personer må være over aldersgrænsen)
 • BØRN årgang 2010-2012 (2 personer må være over aldersgrænsen)

 • JUNIOR årgang 2009-2005 (2 personer må være over aldersgrænsen)

 • VOKSEN årgang 2004 og ældre  


Hvad må vi danse? 

 • Til DM Showdance kan der danses showdance, jazz og broadway/musical. Moderne/ballet er kun tilladt i en mindre grad (max. ca. 30 sek.) Det betyder, at man IKKE kan stille op med et rent moderne/contemporary show. Lyrisk hip hop, experimental hip hop og alle andre former for hip hop er ej heller tilladt. Hvis dette ikke overholdes fratrækkes 10 point for det pågældende hold.  


Hvor lang tid må dansen vare?

 • Dansen må max. vare 3 minutter. 

 

BEDØMMELSESKRITERIER

Dommerne lægger vægt på teknik, kropskontrol, musikalitet, præcision og dynamik. Ligesom der ligeledes bliver kigget på holdets generelle fremtoning, energi, udstråling, overbevisning, synkronitet og oplevelsen af showet som helhed.

Da det er en hold-konkurrence, betyder det at der endvidere lægges vægt på formationer og synkronitet. Det er vigtig at alle fra holdet danser det meste af tiden, og det ikke er enkelte personer (eller mindre grupper) der ”flasher”/laver soloer og tricks i en stor del af nummeret. Der må dog gerne være mindre soloer i løbet af dansen.

Hvem dømmer konkurrencen?

 • Til DM Showdance vil der være fem erfarne dommere.

 • Dommerne giver i første runde holdende krydser, ud fra hvilken række de skal i. De bedste hold får 5 krydser, de næste 4 krydser og så frem deles. Ud fra antal af krydser, inddeler vi holdene i rækker, hvor Mester-rækken er den bedste og derefter kommer A, B og C.
  I finalen uddeler dommerne hhv. 12 - 10 - 8 - 6 - 4 point til holdene. De hold der ikke får et af de fem uddelte point, får alle 2 point. Til sidst vil det hold med flest point, blive kåret som Danske Mestre.Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@dmshowdance.dk